Ei, ei ole menossa joulusiivous, eikä muutenkaan tavaroiden palauttaminen järjestykseen.

1968853.jpg
Tunti pari sitten päättyi Järvenpäässä Työväenopiston järjestämä ja Caritan vetämä mineilyilta, missä vajaat parikymmentä innokasta paneutui maustehyllyjen ja sen sellaisten rakentamiseen. Nyt tykötarpeet on purettu pöydän kulmalle ja pakkaaminen huomista eli keskiviikkoa varten tapahtuu tässä samalla. Viideltä nimittäin istutaan Caritan kanssa autoon ja ajetaan Lahteen Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajien kerhoiltaan minikukkia luomaan. Meitä on koolla ainakin parikymmentä.

Eikä siinä kaikki. Torstaina tulee Tytti Kuopiosta vaihtamaan tuoreimpia kuulumisia ja ja kyselemään Matilta, miten sahataan suoraan ja liimataan kaapin kulmia. Aikaa ei ole kuin puolen päivän verran. Perjantaiaamuna riennän pariksi päiväksi Tampereelle sivistymään teatterin ja kauppakierroksen pariin, ja Matti kasaa Mäntsälän kansalaisopiston järjestämällä ja Leean vetämällä kurssilla kahtakin eri nukketaloa. Samoin lauantaina. Muita rakentajia on seitsemän. Että kiirettä pitää tällä viikolla.

Ai niin, Hilkalta tuli juuri meili, missä hän kyselee, kiinnostaisiko lähteä piipahtamaan Tallinnassa. Täytynee vilkaista kalenteria.


1968945.jpg
Tällainen oli tämän tiistai-illan harjoituksen tulos.
PS. Unohtui tuosta edellä olevasta menokengästä joka maanantainen ompelukurssi.
PS-2. Tytin tulokin siirtyi tuonnemmaksi, kun sai suoran kyydin Ruotsin-laivalta Lappeenrantaan veljensä muutaman päivän ikäistä poikavauvaa tervehtimään. Runsain mitoin toivotamme mekin iloa ja onnea vauvakotiin!