Pullaa ja huonekaluja

10.9.2008

1894439.jpg1895018.jpg

Kerron tarinan vain pääpiirteittäin, sillä mussutan pullaa ja korvapuusteja. Miksi sitä teen, selviää seuraavasta.


Verstaamme sai merkittävän lisäyksen. Sellaisen, joka avasi aivan uusia uria Sirkan nukketalojen kalustamiseen. Hankin nimittäin Malmströmin Esalta kuviosahan. Se tapahtuikin sähäkästi: Tilaus maanantaina, toimitusajan piti olla 1-2 vkoa, mutta saha toimi verstaan pöydälle viritettynä jo torstaina.

Sirkka kertoi tavanneensa Sadun, ja kertoi kuulumiset. Niiden perusteella lähetin hänelle meilin:
   "Sirkka kertoi Sinun kysyneen, että voisinko tehdä sulle huonekaluja 1:10:een. Vastaus on, että voisin, ja mielelläni - jos vaan osaan... Mun tekemisiini sisältyy yksi ehto: Minä määrään hinnan, eikä siitä voi tinkiä! Se on: luovutustilaisuudessa kuppi kahvia ja pala pullaa."

Huonekaluista sovittiin, että "jotakin sellaista, tuoleja ja pöytä...".
Sen jälkeen alkoikin opiskelu. Uusi saha pullikoi aluksi melko lailla. Se ei millään suostunut kulkemaan piirrettyä viivaa pitkin, vaan teki syrjähyppyjä niin oikealle kuin vasemmallekin. Pikku hiljaa mutkat kuitenkin asettuivat viivalle, ja tuoli alkoi saada siedettäviä muotoja. Ajallaan neljä tuolia ja pöytä sitten valmistuivat. Ensimmäinen painos näytti tällaiselta 4 millin vanerista väännettynä:


1894462.jpg

Tuolin sivut alkoivat saada yhtenäiset muodot vasta kun keksin, että ne on sahattava yhdessä. Kiinnitin siis kaksi vaneripalaa päällekkäin poraamalla dremelillä reiän sekä selkänojan kärjen tuntumaan että toisen jalan viereen ja painamalla niihin hammastikun pätkät. Näin sivut tulivat millilleen samanlaisiksi.

Kun tulos näytti Sirkankin silmissä melko hyvältä, hän totesi, että "paremmasta" puusta tulisi vieläkin paremman näköiset. Kaikki alkoi siis alusta ja lopulta Satu sai edellisten lisäksi seuraavassa kuvassa olevan paketin. Kukat ja maljakon Sirkka teki huolella ja taatulla tyylillään:


1894458.jpg

MUTTA... "Minä määrään hinnan, eikä siitä voi tinkiä! Se on: luovutustilaisuudessa kuppi kahvia ja pala pullaa."

Ilmeisesti Satu tulkitsi työmääräyksensä "jotakin sellaista, tuoleja ja pöytä..." täyttyneen, koska ei todellakaan tinkinyt, vaan maksoi palkkion kahteenkin kertaan: Ensin luovutustilaisuudessa kahvia, sienitäytteisiä ohukaisia ja mutakakkua (siis suklaasellaista). Varsinainen yllätys kannettiin kotiin eilen illalla: 27 korvapuustia, 34 pikkuista herttaista pullaa ja paketti kahvia:


1894439.jpg

No, ilmeisesti tilaaja oli tyytyväinen. Ainakin Satu varmisti, että jatkossa "tilaukset" saavat arvoisensa käsittelyn. Voin vakuuttaa, että ensimmäinen yhteistyömme sujui erittäin herkullisissa merkeissä! -M